Persoonlijke effectiviteit

Lastige collega’s zijn energievreters…..

We kennen ze allemaal: de drammers die altijd hun zin willen krijgen, de luiaards: vaak te laat en nooit eens een stapje harder lopen, de op alle slakken zout leggende types, managers die nooit tijd en oog hebben voor wat er leeft ‘op de werkvloer’…..

Wat een ergernis voor de ijverige en betrokken werknemer! Iedereen zal erkennen hoeveel energie deze irritaties kosten. Neem nu eens even de tijd om stil te staan bij je eigen werksituatie.

  • Hoe zou die er uitzien zonder energievretende ergernissen?
  • Hoe voel je je daarbij?
  • Hoe verlopen de gesprekken en vergaderingen in deze ideale          werkomgeving?

Het lijkt misschien een sprookje, maar jij kunt ervoor kiezen om de negatieve spiraal te doorbreken en energiek aan de slag te gaan.

Tips die je helpen om te gaan met lastige collega’s Verdiep je in de ander. Kijk door de ogen van de ander naar de situatie.

  • Hoe kijkt hij of zij tegen de werkelijkheid aan?
  • Wat wil deze collega bereiken, welke kwaliteiten zie je bij de ander?
  • Verdiep je in jezelf.
  • Hoe kijk jij tegen de werkelijkheid aan?
  • Wat wil jij bereiken, welke kwaliteiten spreek je aan om dit te realiseren?

Ga in de rol van observator en kijk naar de situatie die je zoveel ergernis geeft. Bekijk de ander en bekijk jezelf. Welke kwaliteiten van de ander kun jij gebruiken? Welke kwaliteiten van jou kun je inzetten om een oplossing te creëren? Communiceer. Over aanwezige kwaliteiten bij jullie samen, over aanwezige gemeenschappelijke doelen en intenties en uit je waardering over de positieve kanten die je bij de ander ziet. Formuleer ook punten die beter kunnen en eindig het gesprek altijd positief.

Wees blij en tevreden met jezelf omdat het je lukt een positieve sfeer te creëren. Verzin een leuke manier om dit te vieren. Kom je er zelf nog niet helemaal uit? In een individueel coachingstraject krijg je zicht op je kwaliteiten en valkuilen. Je formuleert krachtige helpende gedachten en overtuigingen waarmee zelfbewust en met plezier weer aan de slag kunt gaan.

Contact

Bel voor een afspraak of stuur een mail. Contact